Mr.Sale

 

 

Programajánló

Címlapos Friss

Kékszakállúak a művészetben és a valóságban :: perverzió, abúzus, pedofília az irodalomban, zenében és mai magyar valóságban

 
Kékszakállúak
 
a művészetben és a valóságban
perverzió, abúzus, pedofília az irodalomban, zenében és mai magyar valóságban
 
Felolvasás és beszélgetés
 
Résztvevők
Básthy Ágnes
szociológus, publicista
Molnár Béla
zenész
Weiner Sennyey Tibor
költő, író, a DRÓT főszerkesztője
 
IDŐPONT
2017. február 17. szombat 17:00
 
HELYSZÍN
FOLT KÁVÉZÓ
2000 Szentendre, Kucsera Ferenc utca 11.
 
 
Az estet Weiner Sennyey Tibor Kékszakállúak című novellájának első nyilvános felolvasásával kezdjük, majd pedig Básthy Ágnessel és Molnár Bélával beszélgetünk a felvetett témáról.
 
A mai magyar társadalomban érzékeny téma és több ízben is felmerült az utóbbi időben a perverzió, abúzus és pedofília súlyos problematikája. Az irodalom és zene történeteben több ízben is találkozunk ezeket a témákat feszegető művekkel. A társadalom felnőttségét mutatja, hogy mennyire tudunk ezzel szembenézni, tudunk-e erről érdemben beszélni vagy megmarad csak a borzongás, szörnyülködés, képmutatás szintjén diskurzusunk, amikor szembesülünk azzal, hogy mindez minket is érint.

Kapcsolódó cikkek a DRÓTról:
 
 
Ezt jelentené a munkaerő megtartása? Ezt szánja országunk vezetése a fiatal nőknek, mint női szerepmodellt? Vajon most akkor tényleg a Széchényi Terv tőkealapját használják arra, hogy hazánk gazdag és befolyásos férfijai kényükre válogassanak a diáklányok között szexuális igényeik kielégítése céljából? Básthy Ágnes szerint ami 2017 nyarán megjelent az interneten és óriásplakátokon nem más, mint a prostitúció egy formája. Hogy mi minden ezzel a gond? Írását a DRÓTon 31605-en olvastátok el.
 
 
Follinus Anna Gérecz Attila- és Junior Prima-díjas költő számolt be a Díványnak arról, hogy négy éven át zaklatta őt a Stádium irodalmi könyvkiadót vezető házaspár. A botrány kapcsán összefoglalót közöltünk, majd előbb - a DRÓTnak még egy érintett - Hajdrák Tímea, fotóriporter - nyilatkozott a Stádium-botrány kapcsán, aki Kárpáti Kamilt és Lőkös Margitot a hetvenes évek utolsó éveiben ismerte meg Pesterzsébeten, a Gorgó Irodalmi Színpadon, amikor ő 16 éves volt.
Mindezek után egy hosszabb interjúban Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, író-költő, egykori Stádium-szerző, Kárpáti Kamil tanítványa válaszolt a DRÓT kérdéseire.

 

Dátum: 

2018. február 17., 17:00.

Kép a cikkhez::