Mr.Sale

 

Programajánló

Címlapos Friss

Gül Baba ősbemutató az esztergomi Dzsámiban :: 2017. június 24. 23:00 ::

 

Gül Baba ősbemutató
 

Gül Baba Budapest misztikus alakjainak egyik legjellegzetesebbje. A „Rózsák Atyjá”-ról olyan sok mindent leírtak már, hogy nyugodtan kijelenthetjük: nem tudunk róla semmi biztosat. Ki lehetett a „valódi” Gül Baba, milyen múltja és legendás utóélete volt?

Weiner Sennyey Tibor Gül Baba c. elbeszélését 2012-ben adta ki a Kelet Kiadó; megjelenése utáni különleges események, a kedvező kritikai és pozitív olvasói vélemények hatására döntött úgy a szerző és Szarka Fedor Guido a könyv illusztrátora, hogy a könyvet s annak üzenetét 'életben' kell tartani. 
 
A szerzői felolvasásokat a könyv illusztrációs anyagát képező grafikák vetítése és Fügedi László 'Füge' saz játéka kísérte.
Méltó környezetben az esztergomi Dzsámiban kerül sor a könyv teljes felolvasására, a GÜL BABA Ősbemutatójára, miközben körülöttünk a könyv illusztrátorának legújabb munkáinak kiállítása lesz.
 
Közreműködnek:
Weiner Sennyey Tibor
- a Gül Baba c. könyv szerzője, költő, író, műfordító, 
utazó, a DRÓT főszerkesztője -
 
Szarka Fedor Guido
- a könyv tervezője és illusztrációinak 
készítője, grafikus, képzőművész -
 
Fügedi László
- saz (török lant) -
 
ESEMÉNY A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN
2017. június 24., 23:00
 
ELŐTTE UGYANOTT
18:00-tól
 
HELYSZÍN
Esztergomi Dzsámi

Berényi Zs. u. 18., Esztergom, 2500

FACEBOOKKAPCSOLÓDÓ
 
 
Képzőművészet, költészet, zene a csodálatos esztergomi Dzsámiban egyetlen éjszaka. 
 

Gül Baba türbéje kedvelt kiránduló- és zarándokhelye a budapestieknek és a turistáknak egyaránt, bár magáról Gül Babáról kevés megbízható információ maradt fenn. Amit tudunk, azt a szerző össze is foglalta személyes hangú utószavában. Ahogyan arról is szó esik a zárlatban, hogyan indította be Weiner Sennyey fantáziáját a főváros 16. századi török ostromának napján elhunyt dervis hagyománya és budai sírhelye, és hogy milyen egyéb forrásokból táplálkozik ez a kevert műfajú, többszöri olvasásra, olvasgatásra szolgáló szöveg.

Dátum: 

2017. június 24., 23:00.

Kép a cikkhez::