Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Szelíd motorosok Budapesten + VIDEÓ

Több ezer szelíd motoros körözött a Hősök terén, legtöbbjük óvodás. Mi történt Budapesten? A helyszínen jártunk és videóztunk.

A Levegő Munkacsoport motoros felvonulása? 
Igen, csak máshogy. Merjünk változtatni című projektje keretében a civil szervezet és önkéntesei nagyszabású motoros felvonulást szervezett vasárnap a Hősök terén. A szelíd motorosok, akik többnyire 1-6 éves korosztályból kerültek ki, lábbal hajthatós kismotorjaikkal és futóbiciklijeikkel meghódították a Hősök tere körüli autóutat. A gyermekek és szüleik azzal a céllal érkeztek, hogy kifejezzék: egészségesebb környezetben, tisztább levegőjű városokban szeretnének felnőni. 
A rendezvény kapcsolódott az Állampolgári Részvétel Hete programsorozathoz, melynek célja megmutatni, hogy a demokráciát nem a döntéshozók, hanem a társadalom, mi, emberek gyakoroljuk. A rendezvényen a gyerekek maguk is felelősségteljes feladatot kaptak. Önként jelentkezők vezették és zárták a felvonulást, egymásra odafigyelve, jó hangulatban mosolyogva. 
Horváth Zsolt, a projekt vezetője elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, hogy minden évben eszünkbe jusson: ezek a gyermekek azok, akiknek a jövőt építjük, úgy kell ma cselekednünk, hogy egészséges, biztonságos és tiszta környezetet teremtsünk a számukra. 

KAPCSOLÓDÓ

Beszélgetés KOMI KITE sárkánykészítővel és légifotóssal a Zebegényi Sárkányfesztiválon.A LEVEGŐ SZERELMESEI - videó

 

  • kerékpár
  • bicikli
  • környezetvédelem
  • Városliget
  • Társadalom