Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Líra pont Terézvárosban? - VIDEÓ

„Líra-pont” nyílt Terézvárosban, a Hunyadi téren. Meghívót kaptunk mi is a megnyitóra, ezért úgy gondoltuk elmegyünk, megnézzük, hogy miként és hogyan válik az önkormányzati választások izmos ütőkártyájává a költészetnek szentelt hely kedvenc terünkön. Természetesen majdnem mindennel és mindenkivel találkoztunk, csak éppen a lírával nem. 

UPDATE

2014 augusztusában forgattunk szürreális videót a kampány finisében átadott „líra pontról" és most  a 6ker blog adta hírül, hogy az amúgy sem túl sok lírai programmal kecsegtető „sarokkő beruházás" fényes történetének végéhez ért. A Líra pontot kiadják: „kultúrált csapszéknek." Emlékezzünk a terézvárosi lírapontra, mely olyan volt mint a piros pöttyöcskék a magyar gyermekek fenekén. Semmilyen, de legalább jó sokba került.

Ennyi líra pont Terézvárosban?

A helyi erőket – a most már minden második belvárosi lámpán és ereszcsatornán is ránk mosolygó – Hassay Zsófia polgármester köszöntötte, és miután kiemelte, milyen szépen rendbe rakták a Hunyadi teret – egyébként tényleg - , hiszen a terep rendezése mellett, lett zenepavilon és emlékmű is, most végre átadhatják az érdeklődő lakosságnak a „Líra-pont” elnevezésű pavilont. 

A polgármester után Iancu Laura  József Attila-díjas költő, a Magyar Írószövetség választmányi tagja  olvasott fel egy hosszabb szöveget, melyben a kocsmák és templomok kapcsolatáról is értekezett, majd sajnos eltűnt, így nem tudtuk megkérdezni, hogy az Írószövetség milyen felolvasásokat tervez a kisszobányi pavilonban (vagy jó idő esetén: mellett). 
Összességében az derült ki az átadón, hogy elsősorban kézműves foglalkozásokat szeretnének itt tartani és gyerekprogramoknak is adnak majd teret. Komolyabb irodalmi eseményekről és célokról még nem igazán esett szó. 
Mindezt megelőlegezte a „magyar költők megzenésített gyermekverseiből összeállított, népdalfeldolgozásokon alapuló, játékos, Csintekerintő” című műsorával fellépő Bognár Szilvia, akivel a még a Művészetek Völgyében készítettünk interjút. 
Kíváncsiak voltunk a többi párt polgármesterjelöltjeinek is véleményére a „Líra-pont” kapcsán, de egyedül az LMP jelöltjét sikerült megszólaltatnunk az ügyben. A DK-jelöltje éppen szopogatott valamit, és kért, hogy majd később keressük meg, mi viszont addigra sajnos már nem értünk rá. Míg a Jobbik polgármesterjelöltje elzárkózott előlünk, ellenben megkérte Jóska bácsit, hogy nyilatkozzon. Továbbá néhány Fidesz szimpatizánst is sikerült elkapnunk, akik némi tűnődés után – mármint, hogy nyilatkozzanak-e nekünk vagy sem – egyértelmű örömüknek adtak hangot. Videónk tehát a teljesség igénye nélkül, ámde részletesen beszámol arról miként lett Budapesten, Terézvárosban, a Hunyadi téren a költészet a választási kampány része. Avagy mégse. Mert nem lett.


KAPCSOLÓDÓK

Ér annyit Magyarország, hogy benyomjuk az újratervezés gombot. - Sziget Európában 


Van egy ország – valahol Európában – ahol a levegő és a víz tiszta, az erdők dúsak és vadban gazdagok, a szántók szépen megműveltek, a gyárak és üzemek ontják magukból egyre környezetbarátabb termékeiket, az emberek derűsek és bizakodóak, mindenkinek biztosított a megélhetése, minden flottul és terv szerint működik, mert minden helyzetre és alkalomra van terv, tanács és elképzelés. - Bezzegország sorozat a DRÓTon


Lehet minket szeretni, utálni, vitatkozni velünk, írni hozzánk, és olvasni minket. Egyet nem lehet: megkerülni. A DRÓT az, ami összeköt, összekapcsol. A DRÓT a szellem vezetéke. - A szellem korrupciója helyett 


 

 
  • Terézváros
  • kampány
  • Írószövetség
  • Iancu Laura
  • Társadalom