Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Legyél te is zsűri a filmfesztiválon!

Szuper filmek ingyen és online! Figyelem csak három hétig! Újra úton a Mediawave! Részletek a DRÓTon.

 
 
Folytatódik a Mediawave tavaly sikeresen útnak indított online filmfesztiválja, a filmekre március 31-ig lehet szavazni. A nyertes alkotások megtekinthetőek lesznek majd a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten is.
 
 
Az Úton Online Filmfesztivál nem azonos a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét "klasszikus" nemzetközi és magyar versenyével, de vannak filmek, melyek mindkét versenybe bekerültek (ez jelölve van az adott filmek adatlapján).
 
Sok izgalmat ígérnek a kisjátékfilmek. A Nepálból, Lengyelországból, Dániából, Németországból, Romániából, Spanyolországból, Franciaországból és Magyarországból érkező filmek által bemutatott, közvetített témák, kulturális hátterek szintén különlegesek. Külön kiemelendő a lengyel részvétel, amely a filmfesztivál ‘’klasszikus” részében is szembetűnő.
 
Az animációs és kísérleti filmek kevéssé tűntek frekventáltnak az Úton kategória szempontjából, de meglepetésre ide is kerültek gyöngyszemek a 11 filmből álló válogatásba, köztük iráni, spanyol, belga, német, szlovák és török filmekkel. Szórakoztatóak és elgondolkodtatóak, netalán talányosak és megfejtést igénylők.
 
A dokumentumfilm-válogatásban mély érzelmek, rejtett világok, hiteles életképek elevenednek meg a képkockákon és tárják elénk főként a kisebbségi népek helyzetét, mely témát a Mediawave már a kezdetektől különös figyelemmel karol fel. Szó van argentin hegyvidéki tájakról, életekről, lengyel vándorcirkuszosokról és lemezborítókról, végtelenbe vesző szibériai sorsokról, a baskír nyelv rejtelmeiről, és a magyar valóságról. Korrajzok és sorsdokumentációk: érdemes kitekintenünk és bepillantanunk, mert van mit tanulnunk.
 
Az Úton Online Filmfesztivál nyertes alkotásai megtekinthetőek lesznek a komáromi Monostori Erőd mozitermeiben is, a 25. Mediawave Film és Zenei Együttléten április 28. és május 2. között.
 
További információk a Mediawave honlapján és facebook oldalán.

KAPCSOLÓDÓK

"Zomborácz Virág egy korai zsengéje e film. Talán akkor jött először a MEDIAWAVE táborba." - írja Hartyándi Jenő a 2004-ben készült Isten háta mögött című kisfilmről, melyben anno a DRÓT főszerkesztője is epizódszerepet vállalt. Leleplező kisfilm 10 évvel korábbról, melyben már felcsillant a rendezőnő tehetsége és a költő izéje.  - A rendezőnő titkos kisfilmje 

Az utóbbi idők filmes felhozatalából ajánlunk három – egy magyar, egy lengyel és egy angol – filmet a szürke novemberi hétvégére. Nézzetek meg őket, ha még nem láttátok és írjátok meg a DRÓTnak, hogy melyik mennyire tetszett. - Három baromi jó film

A ma 59 éves Tarr Bélával 11 évvel ezelőtt készítettünk egy interjút, ami akkor a Szegedi Egyetem bölcsészkarának lapjában, a Bölcsőben jelent meg. Az interjú szövegéről sokáig azt hittük, hogy elveszett. Most meglett. Közöljük. Az elveszett interjú – beszélgetés Tarr Bélával

 

 
  • Mediawave
  • film
  • Látható