Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Jön a következő dabasi megálló

Hatalmas sikert aratott a dabasi buszmegálló olvasóink között is, amire költők, írók és pszichológusok gondolatai vannak felírva. Most Ligetvári Dorottya, a Trafik Kör tagja nyilatkozott a DRÓTnak a következő megállóról, amire Dabas önkormányzata már felkérte őket. Van ötleted? Van kedvenc idézeted? Szerinted jó lenne? Küldd el! Részletek a DRÓTon.

 
DRÓT: Milyen visszhangja volt az első „okos buszmegállónak"?
 
LIGETVÁRI DOROTTYA / Trafik Kör: Mikor elkészült az első ütem és még nem volt fent a grafika az üres szürke felülettől sokan megijedtek. Kaptunk hideget, meleget, de ahogy felkerültek az idézetek és a zöld sávval együtt elnyerte végső formáját, onnantól csak pozitív visszajelzés jutott el hozzánk. 
 
DRÓT: Hogyan győztétek meg Dabas önkormányzatát, hogy még több ilyen buszmegálló kell?
 
LIGETVÁRI DOROTTYA / Trafik Kör: Nem kellett győzködni a városvezetést, ugyanis ők kerestek meg minket, hogy készítsünk még egyet. Egyébként eredetileg is több megállónak a felújítása volt tervbe véve, ez volt az első megvalósított egyfajta prototípus. Az elmúlt napok nagy sikere után Karlik Dóra hívta fel a polgármester úr, Kőszegi Zoltán figyelmét, hogy az utóbbi napokban, milyen népszerű lett a megálló és, hogy itt az ideje a következőket megtervezni. Dórával való ötleteléskor merült fel, hogy a következőnél vonjuk be a helyi közösséget is az alkotó folyamatba. Kérdezzük meg tőlük, ők mit olvasgatnának szívesen a buszra várva. 
 
DRÓT: Hogyan fogjátok kiválasztani milyen idézetek szerepeljenek az új megállón?
 
LIGETVÁRI DOROTTYA / Trafik Kör: Dabas Város közzétett egy bejegyzést, ahova mindeniki leírhatja ( a szerző feltüntetésével) kedvenc gondolatát február 28-ig. A beérkezett ötleteket átnézzük és az arra érdemesnek tartottakat fogjuk grafikailag megfogalmazni a buszmegálló belső burkolatára. Már vannak koncepcionális elképzeléseink, mi alapján fogjuk összeválogatni az idézeteket. Ez azonban csak azután fog kialakulni, miután beérkezik az összes idézet. A hozzászólók nevét, akik kreatívan hozzájárulnak a következő megállóhoz, annak hátoldalán fel is fogjuk tüntetni, így  ez még inkább mindenki buszmegállójává válhat. 
 
DRÓT: Milyen egyéb terveitek vannak?
 
LIGETVÁRI DOROTTYA / Trafik Kör: A Trafik Kör közel tíz éve szervez különböző projekteket a művészet és az értékmentés területén hidat építve a hagyomány és kortárs kultúra közé. Az idei évet az „üzenet” jegyében tervezzük.  Milyen érdekes, hogy az egyébként egy éve elkészült „okos buszmegállónk”, épp most vált ismerté. 
Terveink között szerepel a városháza épületében lévő belső átrium kreatív berendezése és még, több  váróhely tervezése a városon belül. Aztán ha felkérés érkezik természetesen azon kívül is. Azt szeretnénk, ha a buszra váló várakozás nem egy szükséges rossz, holt idő lenne, hanem egy feltöltő érzéseket inspiráló élmény.
 
 
A KIÍRÁS: 
 
Az elmúlt napok igazi sztárja lett a dabasi „okos buszmegálló”. Az önkormányzat tervei szerint idén folytatódnak a Trafik Kör által megálmodott megállóhelyek építései, de most rátok bízzuk az idézetek kiválasztását. Küldjétek el kedvenc idézeteteket itt a Facebookon (a szerzőt is írjátok meg), legkésőbb február 28-ig, majd a beérkezett mottók közül március végéig szavazással ti választhatjátok ki azt a 10-15 gondolatot, ami a következő megállóra felkerül. Sőt, akinek a kedvenc idézete megjelenik a megállón, annak a nevét is feltüntetjük a hátoldalon. A megosztásokat köszönjük :) FACEBOOK LINK.
 

KAPCSOLÓDÓ

Dabason van egy buszmegálló, amire költők, írók és pszichológusok gondolatai vannak felírva, méghozzá nem is akárhogyan. Megkerestem az alkotókat, és utánanéztem jobban, hogy pontosan ki is csinálta, miért, és mit is írt fel Babits Mihály, Buddha, Hamvas Béla, Carl Gustav Jung, Sigmund Freud, Müller és Popper Péter, Bagdy Emőke gondolataiból, hogy legyen min tűnődni, amíg meg nem érkezik a menetrend szerinti Volán-járat. Csak egy buszmegálló Dabason + GALÉRIA

  • buszmegálló
  • Dabas
  • Építészet
  • Élet