Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

Írók öltönyben könyvbemutató - VIDEÓ

Miért kellene az íróknak éhezniük? Miért kellene rosszul kinézniük? Miért öltöztek öltönybe írók és költők és az hogy is néz ki? Bemutatták a József Attila Kör és a MrSale Öltönyüzlet közös projektjének zárásaként készült különleges irodalmi fotóalbumot az RS9 Színház Vallai-kertjében. Az est során Bach Mátéval - a kötet fotósával - beszélgetett Karafiáth Orsolya és Hevesi Judit. Videóösszefoglalónkat láthatjátok a helyszínről!

 

A kötet megvásárolható a MrSALE öltönyüzletben (Budapest, Weiner Leó utca 20.) 

és megrendelhető a József Attila Körtől 2490 forintért.


"Emlékezés és felejtés, lázadás és megfelelés, beolvadás és kitűnés, szegénység és gazdagság – néhány motívum, ami a különböző művekben felbukkan az öltöny nyitott takarásában. A kortárs szövegek nem csupán azért kortársak, mert ma játszódnak, így mai nyelven íródnak és jelen világunk társadalmát és mentalitását térképezik fel és ábrázolják, hanem mert egy időben, a delejes mostban írják és olvassák őket, akkor is, ha a történet a messzi jövőbe vagy a régmúltba van ágyazva; a jelenlét összeköti őket. Ugyanígy lesz egymás mellett nem sokaság, hanem lélek a több nemzedék is, a generációk tarka sokasága a debütálóktól a középpályáig. Líraemlékezetünkben a nyakkendő a körúti hajnalban lila dalra kél, vagy félrecsúszik és ebben az elvétett mozdulatban benne van az összes volt szerelem örökjelenléte, kínzó távolságának a közelsége." (Részlet Szegő János bevezető írásából.)
 
A kötetben szereplő szerzők:
 
Áfra János, Bartók Imre, Czinki Ferenc, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Grecsó Krisztián, Hartay Csaba, Kassai Zsigmond, Karafiáth Orsolya (Küzmös Béla), Kemény István, Keresztruy Tibor, Kiss Tibor Noé, Pallag Zoltán, Pion István, Szabó Tibor Benjamin, Szegő János, Simon Márton, Szilasi László, Térey János és Weiner Sennyey Tibor.
 
A könyvet Szabó Imola Julianna tervezte.
Megjelenik a  JAK+PRAE.HU kiadásában.
 
Az esemény Facebook oldala itt érhető el.

KAPCSOLÓDÓK

HARMADSZOR IS JAKKENDŐ-DÍJ! - a JAK pályázati felhívása - Ismét lehet pályázni a pályakezdő, kötettel még nem rendelkező prózaíróknak a JAKkendő-díjra. Részletek itt!


Írók öltönyben - a JAK és a MrSale közös estje - VIDEÓ: Október 10-én tartották meg a MrSALE öltönyüzletben az „öltözz öltönybe napot”. Ebből az alakalomból a József Attila Kör szervezésében nagyszabású felolvasást tartottak, amelynek az előkészületeiről és az estről itt tekinthetitek meg videóösszeállításunkat. Filmünkben nyilatkozik Békés Zoltán - a MrSALE cégvezetője -, a bajszos Karafiáth Orsolya, Szilasi László, Pallag Zoltán és Áfra János is. Az esten felolvastak Áfra János, Bartók Imre, Csider István Zoltán, Gábor Tamás Indiana, Hartay Csaba, Kassai Zsigmond, Karafiáth  Orsolya, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Pallag Zoltán, Pion István, Simon Márton, Szilasi László, Térey János és Weiner Sennyey Tibor. Az esemény moderátora Szegő János volt.

 


SZÍNHÁZ az öltönyboltban - Alessandro Baricco Novecentoja Ilyés Lénárd előadásában a MrSale öltönyüzletben.

 

  • MrSale
  • József Attila Kör
  • Élet