Mr.Sale

 

 

 

Címlapos Friss

BEST OF 2014 - Kattanj ránk 2015-ben is!

Melyek voltak a legolvasottabb versek? Mik voltak a legjobb cikkek és esszék? Kikkel készültek a legjobb interjúk? Melyek voltak a legjobban sikerült videóink? Melyek a legjobb internetes lapok a DRÓT szerint? Minderre választ kaptok most és itt.  Kattanj ránk 2015-ben is!

 

A DRÓT 2000-ben indult, majd négy évnyi periodika és fanzin lét után hosszú álomba merült, hogy 10 évvel később - 2014 áprilisában - online formában, megújulva felébredjen. Az elmúlt nem egészen egy évben az oldal elérte célját:

a DRÓT teret ad, értékeket mutat fel, párbeszédre késztet, összművészeti és társadalomkritikai alkotói portállá fejlődött.
 
Ez az alkotóknak, befogadóknak, olvasóknak és támogatóknak egyaránt köszönhető. Az elmúlt évben elértük, hogy átlagosan naponta több mint 1000 különböző számítógépről kattintanak be lapunkra, videóinkat legalább 1000-en megnézik, legutóbbi cikkünket közel 5000-en olvasták két nap alatt. Ez nem sok, de nem is kevés, ha minőségről van szó.
Fontosnak tartjuk, hogy lapunk - amely nem csak újsággá, hanem közösségi alkotói felületté igyekszünk fejleszteni - szabad, független, minden politikai párttól távol áll, a szólás- és sajtószabadság jegyében szerkesztődik, nyitott fórummal. 
Ott voltunk anime-karácsonyonkoncerteken, tüntetésen, jógatáborban, kiállításon, irodalmi esteken, Könyvhéten, Művészetek Völgyében, JAK-táborban, de képtelenség jelenlegi erőforrásainkkal mindenütt és mindenhonnan tudósítani. Éppen ezért olvasóinkhoz is fordulunk most az óév végén, az új kezdetén:
 
legyél TE is DRÓT-alkotó!
 
A DRÓT nyitott, alkotói portál. Szerkesztősége azért van, hogy ne csak nyitott legyen, hanem minőségi is. Ha késztetést éreztek: küldjetek nekünk írásokat, képeket, videókat, valódi alkotásokat, amelyekről úgy érzitek beleférnének a DRÓT közegébe. Ha elég jók: mi hozzuk őket és a közbeszéd tárgyává tesszük.
Kortárs világirodalmat a kezdetektől fogva közlünk, kortárs magyar költők fordításaiban. Ezt a hagyományt is folytatni fogjuk az új esztendőben. Érdemes megjegyezni, hogy hatalmas siker volt a Dylan Thomas versfordító pályázatunk, amelyet azóta is sokezren olvasnak. 
Végül pedig a lista mámorában összeállítottuk a legnépszerűbb és legolvasottabb publikációkat 2014-ben. Mik voltak a legolvasottabb versek? Mik voltak a legjobb cikkek és esszék? Kikkel készültek a legjobb interjúk? Melyek voltak a legjobban sikerült videóink? Melyek a legjobb internetes lapok a DRÓT szerint? Minderre választ kaptok most és itt.  
Kattanj ránk 2015-ben is!
 
A listát a DRÓT olvasóinak szokásai alapján a DRÓT alkotói-szerkesztősége (ABC-sorrendben) állította össze:
 
1. Legjobb versek a DRÓTon az elmúlt évből
 
 
 
2. Legjobb cikkek és esszék a DRÓTon 2014-ben:
 
 
 
3. Legjobb interjúk a DRÓTon:
 
 
4. Legjobb videók a DRÓTon:
 
 
5. Legjobb más internetes lapok/oldalak a DRÓT szerint 2014-ben:
 

  • Drót
  • 2014
  • Élet